MSCell4Vet Őssejt Laboratórium
  • gyakran-ismetelt-kerdesek

Mi az MSCell4Vet őssejt terápia?

Egyetlen injekció, amelyet közvetlenül a beteg ízületbe ad be az állatorvos. Egy olyan innovatív kezelés, mely őssejtek alkalmazásával reményt ad olyan állatoknak, akiknek ízületi károsodásuk, diszpláziájuk, szalagsérülésük, törésük vagy degeneratív betegségük van. Lehetővé válik a porc regenerációja, illetve az ízületi gyulladás csökkentése. Az állatorvosokból és kutatókból álló csapat büszke arra, hogy ma az őssejtek felhasználhatók az állatgyógyászatban.

Milyen állatfajokon alkalmazható az MSCell4Vet őssejt injekció?

Célállat a kutya és a ló. Emberi gyógyászatban a készítmény felhasználása tilos!

A kutya sántít a mellső lábaira, nehezen mozog?

Ha az állat kezelőorvosa könyökízületi diszpláziát (röviden könyökdiszplázia, KID) állapított meg, az ízület regenerációjában jól használhatók az őssejtek, így lehetővé válhat a diszplázia kezelése.

Mi a könyökízületi diszplázia (KID)?

-  egy örökletes fejlődési rendellenesség, jelen tudásunk szerint gyógyíthatatlan

-  elsősorban közepes és nagytestű kutyafajtáknál fordul elő

-  4-8 hónapos kor körül alakul ki

- az ízület visszafordíthatatlan károsodásához, artrózishoz vezet (porcleválás, porckopás, kopások a csontfelszínen, csontfelrakódások)

-   fájdalommal, ízületi gyulladással és következményként sántasággal jár

-  eddigi lehetséges kezelések a hosszú távú tünetmentességért: műtét, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszerek, porcerősítő táplálék kiegészítők, fizioterápia

Csípőízületi diszplázia gyógyítható őssejtekkel?

A csípőízületi diszplázia (röviden csípődiszplázia) okozta ízületi gyulladás kezelése során is felhasználhatóak az őssejtek.

Régi sérülésekre alkalmazható-e a kezelés?

Krónikus, valamint korai osteoarthritis esetében tapasztalható javulás. Ín- és szalagsérülésnél a korai kezelés lehet az optimális. Törések esetében az első 60 napon belüli kezelés javasolt, ami felgyorsíthatja a forradási folyamatot.

Kutyájának teljes vagy részleges szalagszakadása van?

Teljes kereszteződő szalag szakadás esetén műtétet követően javasolt lehet őssejtek használata. A kereszteződő szalag szakadás nagyban fokozza a porcsérülés valószínűségét. Azonban ha ez egy részleges szakadás, elég lehet az őssejteket közvetlenül beadni az érintett területre. A terápia segíthet a sérült szövet rugalmasságának visszaállításában.

Mennyibe kerül a kezelés?

Lépjen kapcsolatba résztvevő állatorvosaink egyikével, aki a kutya állapota alapján tesz javaslatot a kezelésre és határozza meg a költségeket. A szolgáltatás magában foglalja az őssejtek kivonását, tárolását, szállítását és transzplantációját, valamint egyéb járulékos állatorvosi kezelési költségeket (pl. altatás).


 

Szeretné, ha Kedvence fájdalommentes, teljes életet élhetne?

Új, innovatív kezelési lehetőség: szöveti őssejtek alkalmazása

1. elindíthatja a porc-, csont- és ínszövet regenerációját

2. a kutya állapotának gyors javulását eredményezheti

3. mellékhatások nélküli kezelés

4. egyetlen injekció, gyors és fájdalommentes kezelés